Sebzeli Et Haşlama
Hastaysanız bu tarif favori et haşlama tarifiniz olacaktır. Çok uğraştırmayan, sağlıklı, tadı harika bir et tarifi karşınızda.
Sebzeli Et HaşlamaTarifi İçin Malzemeler
- Sebzeli et haşlama için:
- 500 Gram Dana Incik
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Patates
- 2 Adet Havuç
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2-3 Adet Defne Yaprağı
- 1-2 Yemek Kaşığı Un
- Sebzeli et haşlamanın üzeri için:
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Sebzeli Et HaşlamaTarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeli et haşlama için ilk önce etlerimizi una bulayalım. Tenceremize zeytinyağını ekleyip unladığımızı etlerimizi kızartalım. Bu aşamada tereyağını ilave edelim. Soğanları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Defne yaprağı, tuz, karabiber ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım.
- Ben ilk düdüklüde pişirdim, etlerim pişince patates ve havucumu ilave ettim. Eğer düdüklü kullanmak istemezseniz döküm ya da çelik tencerede de yapabilirsiniz. 3 saate çok güzel yumuşacık pişer etleriniz.
- Üzeri için olan malzemeleri bir tavada pişirin.
- Pişen et haşlamayı sosuyla birleştirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.