Mandalinalı Haşhaşlı Revani
Portakalın aksine aradaki farkı anlamak adına bu tatlı tarifini denemelisiniz. Mandalinalı haşhaşlı revani mandalina kabuğu ve suyuyla hazırlanan nefis bir tarif.
Mandalinalı Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1/3 çay Bardağı şeker
- 1 Su Bardağı Haşhaş
- 1 Su Bardağı Irmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Adet Mandalina Kabuğu
- 1/2 Adet Mandalina Suyu
- Şerbet için:
- 2,5 Su Bardağı şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 3-4 Damla Limon Suyu
- Üzeri için:
- 1 Paket Krem şanti
- 1 Tutam Fındık Içi
Mandalinalı Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; şeker ve suyu ocağa alalım. Kaynama başladıktan sonra 20 dakika orta kısık ateşte kaynatalım. Son 5 dakikasında limon suyu damlatıp altını kapatalım.
- Kek için; yumurta, şeker ve mandalina kabuğunu rendeleyip beyazlaşana kadar çırpalım. Arkasından yoğurt, mandalina suyu ve sıvı yağ ekleyip düşük devirde çırpalım.
- En son un, kabartma tozu, vanilya, irmik ve haşhaş ekleyip spatula yardığıyla pürüzsüz hale getirelim.
- Yağladığımız borcama kek harcımızı döküp 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet ve tatlı ılık olacak şekilde şerbetini dökelim.
- Soğuyan kekimizin üzerine çırpıp hazır hale getirdiğimiz krem şantiyi yayıp üzetini dilediğiniz gibi süsleyelim. Afiyet olsun.