Ahtapotlu Enginar Kalbi
Leziz mi leziz enginarın ahtapotla müthiş uyumuna hayran olacaksınız. Pesto sosla da tarif daha şahane oluyor. Denemek isterseniz buyurun tarife.
Ahtapotlu Enginar Kalbi Tarifi İçin Malzemeler
- 600 Gram Enginar Kalbi
- 2 Adet Ahtapot
- Sos için:
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1/2 Yemek Kaşığı Dijon Hardalı
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Pesto Sos
Ahtapotlu Enginar Kalbi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önceden haşladığımız ahtapotu ve enginarları ızgara tavaya alalım ve iz çıkana dek bekleyelim.
- Bir yandan sosumuzu hazırlamaya geçelim. Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpalım.
- Izgaradan aldığımız ahtapot bacaklarını dilimleyelim ve soğuttuktan sonra enginarlarla birlikte sosun içine alalım.
- Enginarlar ve ahtapot iyice sosla özdeşleştiğinde servis edelim. Afiyet olsun.