Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Ev Yapımı Beyti Sarma

Kebapçılarda yemelere doyamadığımız o ... Şimdi kebapçılardan daha lezzetli, üstelik daha ekonomik bir şekilde evde yapabileceğiniz nefis bir tanıştıracağız sizi. Karşınızda: Beyti sarma.

Aniden gelen misafire, akşama havalı bir şeyler yemek isteyen aile üyelerine, minik bir ziyafet çekmek isteyenin imdadına yetişiyor kendileri. Çabuk hazırlanıyor olması da cabası. Bu pratikliğini hazır taze yufka kullanılıyor olmasına borçlu. Üzerine konan domates sosuyla lezzetine lezzet katılıyor, yanına yoğurtla lezzeti devleşiyor. Bir taşla birkaç kuş vurduran, sunumuyla göz dolduran beyti sarma tarifi bu akşam yemeğinize konuk olmaya hazırlanıyor.

Buyursunlar.

Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
  • Köftesi için:
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 çay Bardağı Galeta Unu
  • 1 Adet Yumurta
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 500 Gram Dana Kıyma
  • 1/2 Demet Ince Kıyılmış Maydanoz
  • 5 Adet Yufka
  • Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Servis için:
  • 1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.
  2. Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı  sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.
  3. Dinlenen köfte  harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.
  4. Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  5. Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.
  6. Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.
  7. Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!
Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası

Sarımsaklı Bal Kabağı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Herse

Herse

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Kızartmadan Fırında Köfteli Patates Dizme

Kızartmadan Fırında Köfteli Patates Dizme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurt Soslu Mücver

Yoğurt Soslu Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce