Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Bonfile

Evde dana bonfile yaparken, en çok karşılaştığımız sorunlardan biri, etin lezzetsiz ve kuru oluşudur. Aslında pek zor olmasa da vazgeçmediğimiz birkaç kült bilgi ile lezzetten biraz uzaklaşıyoruz. Bunların başında etin pişip pişmediğini etin üzerine çatal, bıçak saplayarak mühürlenmiş etin içine saklanan suyunu dışarı akıtarak kontrol etmek geliyor.

Kuru ve yavan bir et yemek istemiyorsanız, etlerinizi önceden marine etmeli ve yemeğinize lezzet katmaya sabırla başlamalısınız. Bonfile pişirme dereceleri çok tartışılsa da baş parmağınızdan serçe parmağınıza kadar avuç içinizle etin pişme derecesini kontrol edebilirsiniz. Baş parmağınızla serçe parmağınıza dokunduğunuz kısım iyi pişmiş etin sertliğini size gösterecektir.

Dediğimiz gibi eti öncesinde ve pişirirken eti unutmayın!

en havalısı olan bifteği sofralarınıza davet etmenin en nefis yolunu buldunuz bile. Afiyetler olsun.

Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Dilim Dana Bonfile
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Adet Taze Kekik
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bonfilelerin üzerine zeytinyağını ve taze kekikleri ekleyin. Yağı etlere yedirdikten sonra 20-30 dakika kadar marine edin.
  2. Isıttığınız ızgara tavasına bonfileleri bırakın.
  3. İstediğiniz pişme seviyesine göre her iki yüzünü de 3-4 dakika pişirin. Piştikten sonra tereyağını ekleyip etlerin daha da lezzetlenmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Sıcak sıcak servis etmenizi öneririz.
Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Noodle

Noodle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mayasız Çiçek Poğaça

Mayasız Çiçek Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Domatesli Kaşarlı Omlet

Domatesli Kaşarlı Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhallebili Brownie Kurabiye

Muhallebili Brownie Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce