Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Nezaket Kebabı

Kalabalık sofraların en sevilen tariflerinden olmaya aday, yufkası çıtır, bol soslu, fırında misler gibi pişen bir var! Üstelik görüntüsü ne kadar özenle ve zahmetle yapılmış gibi görünse de yapımı oldukça kolay!

Köftesinin tadı da herkesin damağında nefis bir tat bırakacağına emin olabilirsiniz! ve sosundaki sarımsak yemeğe harika bir tat katıyor. Yufkaları köfteye sarıp ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz ve fırında çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz. Köfteler piştikten sonra fırından çıkar çıkmaz biberli, domatesli mis gibi bir sos döküyoruz. Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, bu nefis tarifi en kısa sürede denemenizi ve sevdiklerinizle kalabalık sofralarda bu tadı paylaşmanızı tavsiye ederiz, ellerinize sağlık!

Nezaket Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 800 Kilogram Dana Kıyma
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 4 Adet Yufka
  • Sosu İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Su Bardağı Domates Püresi
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Su
  • Üzeri İçin:
  • 1 Avuç Maydanoz
  • Servis İçin:
  • 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
Nezaket Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıyma harcını hazırlamak için geniş bir kasede kıyma, galeta unu, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu  güzelce yoğurun.
  2. Yufkayı tezgaha serin ve yarım ay olacak şekilde katlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına kıymayı eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın. Uç kısmını suyla fırçalayarak yapıştırın.
  4. Hazırladığınız kıymalı yufka rulolarını 2 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesin.
  5. Yağlanmış yuvarlak fırın kabına kıymalı kısımlar yukarıdan gözükecek şekilde dik olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyin ve soteleyin.
  8. Yumuşayan biberlerin üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip suyun yarısı çekilene kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan köftelerin üzerine bu sosu ekleyin ve 15 dakika daha fırınlayın.
  10. Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serpiştirin ve yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun!
Kıtır Kurabiye

Kıtır Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Maş Fasulyeli Rokalı Salata

Maş Fasulyeli Rokalı Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Airfryer’da Patates Pizza

Airfryer’da Patates Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Elmalı Beyaz Lahana Salatası

Elmalı Beyaz Lahana Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Yoğurt Çorbası

Pratik Yoğurt Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce