Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Turunç Reçeli

Portakal, limon, mandalina, misket limonu... Hepsi aynı ailenin nefis parçaları. Bu sefer aileye ismini veren turunçla bu reçel işine güzel bir yorum katıyoruz.

Biliyoruz reçel yapmak biraz uğraştırıcı ama sabah kahvaltılarında, keklerin, kurabiyelerin içinde kendi hazırladığınız reçeli tattığınızda bizce bütün bu uğraşa değdiğini anlıyorsunuzdur. O yüzden yarım gününüzü ayırdığınızda kavanozunuzu afiyetle dolduracağınız bu tarifi buraya bırakıyoruz.

Bizden söylemesi. Afiyetler olsun.

Turunç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Kilogram Turunç
  • 1,5-2 Su Bardağı şeker
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
Turunç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 eş parçaya bölün.
  2. Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
  3. Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.
  4. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen soğuk sonra suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
  5. Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
  6. Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika daha fokurdatın.
  7. Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun. İşte bu kadar, ertesi gün kahvaltı için nefis bir reçeliniz var artık!
Yaprak Sarma

Yaprak Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Poşe Armutlu Zencefilli Kış Keki

Poşe Armutlu Zencefilli Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kakaolu Bisküvili Cheesecake

Kakaolu Bisküvili Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Fırında Sütlaç

Yumurtasız Fırında Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekşi Mayalı Açık Tost

Ekşi Mayalı Açık Tost

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce