Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Portakal Kabuğu Reçeli

Bildiğiniz tüm portakal kabuğu reçellerini unutun. Kabukları dilimliyor ve nefis bir portakal reçeli hazırlamak için ilk adımı atıyoruz. Kabukların acısını çıkartmak için, kaynayan suda bekletip, soğuk suyla şokluyoruz ve bu işlemi 3 kez tekrarlıyoruz. Sonrası en lezzetli kısmı... Kaynatmak...

vazgeçilmezi masanızdan eksik etmeyin. Afiyetler olsun.

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Kilogram Portakal
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limonun Suyu
  • 4 Su Bardağı Su
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Portakalların kabuklarını doğrayın. Kabukların içinde kalan beyaz kısımları bıçak yardımıyla iyice temizleyin.
  2. Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın.
  3. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapıyoruz.
  4. Ardından kabukları soğumaya bırakın.
  5. Bu esnada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Dilerseniz 1 su bardağı su yerine 1 su bardağı portakal suyu da ekleyebilirsiniz. Daha güzel renk almasını sağlayacaktır.
  6. Şerbet kaynarken limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  7. Ardından soğumuş portakal kabuklarını şerbetin içine ekleyin ve karıştırın.
  8. 45 dakika bu şekilde piştikten sonra reçeliniz hazır. Kavanozlara aktarıp kahvaltılarınızda afiyetle tüketebilirsiniz. :)
Peynirli Pankek

Peynirli Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Parisian Flan⁠⁠

Parisian Flan⁠⁠

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fındıklı Kuru Üzümlü Kurabiye

Fındıklı Kuru Üzümlü Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Kabaklı Fırın Mücver

Patatesli Kabaklı Fırın Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstıklı Biscotti

Fıstıklı Biscotti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce