Şehriyeli Havuç Çorbası
Şehriye çorbasına havuçla ve dereotu ile bambaşka bir lezzet katacak bir çorba tarifimiz var. Şehriyeli havuç çorbası bu akşamın çorbası olsun.
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 1 çay Bardağı Tel şehriye
- 2,5 Yemek Kaşığı Un
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Su Bardağı Et Suyu
- 5 Su Bardağı Su
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 10 Dal Dereotu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Şehriyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. Küp küp doğranmış soğanlar ilave edilip kavrulur.
- Un da eklenip rengi dönene kadar kavrulur. Rendelenmiş havuçlar da konulup biraz karıştırılır.
- Et suyu, su, tuz ve karabiber de eklenip kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra şehriyeye sarımsak eklenir.
- Şehriyeler yumuşayınca dereotu ve limon suyu eklenip 5 dakika kaynatılır.
- Servise hazırdır, afiyet olsun.