Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

Revani

Bugün akşam yemeğine en lezzetli biri olan revaniyi koyacağız. Revani tarifini uygularken bir yandan saray mutfağının bize Osmanlı'dan kalan en yadigar şeylerden biri olduğunu hatırlayacağız. Yaptığımız tatlı olarak onu çok yakıştıracağız. arasında en çok sevdiklerimiz arasına ekleyeceğiz.

Klasik revaniyi evde pratik bir şekilde yapabilmek mümkün aslında. "Revani tatlısı nasıl yapılır" sorusunun hemen aşağıda adım adım resimli cevabını bulabileceğiniz nefis irmikli ve tam ölçülü evde kolay yapımı tarifimizin bir püf noktası var bilinmesi gereken: Tahmin edeceğiniz gibi revaninin kıvamı önemli, onu da bir kaşık yardımıyla alacağınız şerbeti parmağınıza damlatıp, damlanın yayılıp yayılmadığını görerek anlayabilirsiniz. Eğer şerbet damlası yayılmıyorsa kıvamı tutmuş, revani yapımı için hazır hale gelmiş demektir. Böylelikle "Revani şerbeti nasıl dökülür, revani şerbeti nasıl olmalı?" sorusunun cevabını merak edenleri de rahatlatmış olduk.

Şerbetin yoğunluğu ile kekinin kabarıklığı için düşündüğümüz revani yapımı püf noktalarını tarif kısmında bulabilirsiniz. ve çok sevilen tarifimizi de şöyle bırakalım.

O halde lafı daha fazla uzatmayalım, sizi en güzel revani tarifiyle baş başa bırakalım.

Revani Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • Şerbeti için:
  • 2,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 Adet Limon Suyu
  • Servisi için:
  • 2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Hindistan Cevizi
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
  2. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
  3. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
  4. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  5. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  6. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  7. Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
  9. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
  10. Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
10 Dakikada Çikolatalı Sufle

10 Dakikada Çikolatalı Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Meyve

Kuru Meyve

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Tavuk Mücver

Fırında Tavuk Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Midye Börek

Midye Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı

Bol Sebzeli Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce