Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #tursu

Konserve Mor Lahana Turşusu

Restoranlarda yediğimiz mor lahana turşularının rengi hafif pembeye çalıyor, lezzetleri de efsane oluyor. Tam da bu lezzetin benzerini bu kez evde yapıyoruz. Mor lahanaların dahaı ise tarifimizd saklı. Tazeliğini uzun süre koruyan dışarda yediğiniz turşuyu aratmayan mor lahana turşusu çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Dolapta beklettikten sonra 3 gün içerisinde yenmeye hazır hale geliyor. Sofralarınıza çok yakışacak çok lezzetli bu tarifimizi denemek için sizi mutfağa alalım. Afiyet olsun.

Konserve Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Orta Boy Mor Lahana
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı üzüm Sirkesi
  • 1 Adet Limon Suyu
Konserve Mor Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahanayı ince ince doğrayın. Derin bir kap içerisine alın.
  2. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. 10 dakika bu şekilde bekletin.
  3. Sonrasında lahanaları kavanozlara bastırarak yerleştirin. Uygun bir kapta su, sirke ve limonu karıştırın.
  4. Lahanaların üzerine bu karışımı dökün.
  5. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletin.
  6. Afiyet olsun!
Vişne Döymeci

Vişne Döymeci

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Limon Kremalı Cupcake

Limon Kremalı Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Ham İncir Reçeli

Ham İncir Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Enginar Sarması

Enginar Sarması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce