Zencefil Turşusu
Zencefil , Japon mutfağına aittir. Genellikle i veya Saşimi ile servis edilir; bunun yanında mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm.
Farklı deneyimlere açık olanlar buraya! Bayılacaksınız. Afiyet olsun!
Zencefil Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 800 Gram Zencefil
- 3 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- 2,5 Su Bardağı Sirke
- 1 Su Bardağı şeker
Zencefil Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayın.
- Tuzu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayın.
- 1 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatın.
- Bu arada sirke ve şekeri bir tencereye alıp şeker erişene kadar kaynatın. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyin ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırın. 1 hafta bekledikten sonra tüketin. Afiyet olsun!