Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Zencefil Turşusu

Zencefil , Japon mutfağına aittir. Genellikle i veya Saşimi ile servis edilir; bunun yanında mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm.

Farklı deneyimlere açık olanlar buraya! Bayılacaksınız. Afiyet olsun!

Zencefil Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 800 Gram Zencefil
  • 3 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 2,5 Su Bardağı Sirke
  • 1 Su Bardağı şeker
Zencefil Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayın.
  2. Tuzu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayın.
  3. 1 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatın.
  4. Bu arada sirke ve şekeri bir tencereye alıp şeker erişene kadar kaynatın. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyin ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırın. 1 hafta bekledikten sonra tüketin. Afiyet olsun!
Siyah Çin Pilavı

Siyah Çin Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Tavuk Parçaları

Çıtır Tavuk Parçaları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İngiliz Muffin

İngiliz Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yulaf Tart

Yulaf Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kivili Fit Cheesecake

Kivili Fit Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce