Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Enginar Sarması

Zeytinyağlı tariflerin seveni çok! Siz de 'Her gün olsa yerim!' diyenlerdenseniz bu tarifi de çok seveceğinize eminiz. Özellikle enginar fanları bu tarife bayılacak! Enginarın çanak kısmına yerleştirmek için taze otlarla aromalandırılmış nefis bir iç pilav hazırlıyoruz. Enginar çanağına yerleştirip mis gibi incecik asma yaprağıyla sarıyoruz. Tabanı dilim soğanla döşenmiş tencerede bir güzel pişirip, soğuk  veya ılık olarak servis ediyoruz.

Özellikle özenle hazırlanmış misafir sofralarına bu yaz bol bol konuk olacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Videolu tarifimizde yapılışını adım adım anlattık, umarız beğenirsiniz. Bu lezzeti yaptıktan sonra değerli yorumlarınızı da bekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Enginar Sarması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
  • 1 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 2 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1/2 Demet Dereotu
  • 1/2 Demet Taze Nane
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 24 Adet Asma Yaprağı
  • 6 Adet Enginar
  • Pişirmek İçin:
  • 2 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
  • 1,5 Su Bardağı Su
Enginar Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcını pişireceğiniz tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ardından pirinç, çam fıstığı, kuş üzümü, tuz, yenibahar, karabiber ve toz şekeri ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
  3. 3-4 dakika kadar bu şekilde kavurun.
  4. Son olarak suyunu ilave edip 2 dakika harlı ateşte, ardından kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişirmeye bırakın.
  5. Piştikten sonra iç pilavınız hazır.
  6. Pişen iç pilavın içerisine taze nane, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  7. Asma yaprağının üzerine enginarı ekleyin.Asma yaprağını tezgaha serin. Eğer yapraklar küçükse 2şer adet enginarı kapatacak büyüklükte sererek yapabilirsiniz. Enginarın üzerine pişirdiğiniz iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyun.
  8. Üzerini tekrardan asma yaprağıyla kapatın ve alttaki yapraklarla birbirine yapışmasını sağlayın.
  9. Bu şekilde tüm enginarları sarın.
  10. Enginarları pişireceğiniz tencerenin tabanına halka dilimlenmiş soğanları yayın.Hazırladığınız sarmaları soğanların üzerine yerleştirin.
  11. Suyunu ilave edip, enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Etli Kaşarlı Pide

Etli Kaşarlı Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sezar Sos

Sezar Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sucuklu Mantar Dolması

Sucuklu Mantar Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek

Mini Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce