Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #diyet

Ev Yapımı Granola

Vakitsizlikten yakınıyor, günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı hep atlıyoruz. Haklıyız bir yerde. İş, okul, bir yere yetişme telaşı içerisinde bırakın kahvaltı hazırlamaya, yemeye dahi pek vaktimiz kalmıyor. O uzun uzadıya yaptığımız bu nedenle haftanın son günlerine kalıyor. Halbuki kahvaltı, günlük enerji ihtiyacımızı bize veren en değerli öğün.

Bu öğünü atladığımızda enerjimiz çabucak düşüyor, metabolizma hızımız yavaşlıyor ve daha hızlı acıkıyoruz. Hem kahvaltıyı atlamamak, hem de zamandan tasarruf etmek adına yiyebileceğiniz en nefis şeylerin başında granola geliyor. İsmini son zamanlarda daha bir sıklıkla duyduk, dolaplarımızın yeni simalarından sayılır kendisi. Biraz da mesafeli duruyoruz ona. Ama evde kolaylıkla hazırlayabilir, bir kavanozun içine saklayabilir, hafta içi kahvaltılarımızı, gün içinde lerimizi onunla şenlendirebiliriz.

İçindeki kuru meyveler, kuru yemişler ve yulafla enerjimizi tavan yapıyor. Bal, tarçın ve pekmez ilavesiyle ihtiyacımızı gideriyor. Sütle, yoğurtla, tazecik meyvelerle birleştirip, renk renk kaseler hazırlamak ise tamamen size kalmış. Günün en enerji dolu öğünü için hazırlayın malzemelerinizi.

Ev Yapımı Granola Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
  • 1 çay Bardağı Ceviz Içi
  • 3 Yemek Kaşığı çiğ Kaju Fıstığı
  • 3 Yemek Kaşığı çiğ Badem
  • 5 Yemek Kaşığı Goji Berry
  • 1 çay Bardağı Fındık
  • 3 Yemek Kaşığı Günkurusu Kayısı
  • 3 Yemek Kaşığı Kurutulmuş Erik
  • 3 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tarçın
Ev Yapımı Granola Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kesme tahtasını fındığı, kajuyu, cevizleri ve bademleri alın ve bir bıçakla doğrayıp, derince bir kaseye alın.
  2. Üstlerine yulafı, balı ve tarçını ekleyin. Elinizle bu karışımı iyice karıştırın.
  3. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine güzelce yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika fırınlayın. 5 dakikanın sonunda çıkarıp kaşıkla karıştırın ve tekrar 5 dakika daha fırınlayın.
  4. Eğer daha kavruk seviyorsanız fırınlama süresini uzatabilirsiniz. Diğer yemişleri de doğrayın ve bir kenara ayırın.
  5. Fırından aldığınız karışım biraz soğuduktan sonra, doğradığınız yaş yemişlerle karıştırın ve tamamen soğuduktan sonra bir kavanoza koyup saklayın. İster sütle ister yoğurtla tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
İzmir Boyozu

İzmir Boyozu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Gulaş

Gulaş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çağla Cacığı

Çağla Cacığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
3 hafta önce
Bal Kabağında Kestaneli Pilav

Bal Kabağında Kestaneli Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 ay önce
Yalancı Puf

Yalancı Puf

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce