Zeytinyağlı Karadut Yaprağı Sarması
Dut yaprağıyla yapılan bu sarmaların lezzetine inanamayacaksınız. O kadar güzel ve ekşili oluyorlar ki.. Tam kıvamında ve aromasıyla sizi büyüleyen zeytinyağlı sarmalar yemek istiyorsanız doğru tariftesiniz demektir.
Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık!
Zeytinyağlı Karadut Yaprağı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Dut Yaprağı
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 3-4 Dal Taze Soğan
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1/4 Adet Dereotu
- 1/4 Adet Maydanoz
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
Zeytinyağlı Karadut Yaprağı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dut yapraklarını yumuşayana kadar haşlamak için suya koyun. Onlar haşlanırken pirinci yumuşaması için suyu koyun. O sırada kuru soğanları, taze soğan ve yeşillikleri incecik kıyın.
- Domatesi rendeleyin. Pirinçi bol su ile yıkayın, içine tüm malzemeleri ve limon suyunu koyup güzelce karıştırın.
- Yumuşayan yaprakları süzüp soğuk sudan geçirin. İç malzemesini koyun ve yaprakları tek tek sarıp tencereye yerleştirin. Salça, karabiber, tuz , şeker ve 1,5 su bardağı su ile sos hazırlayıp tencereye dökün.
- 1/2 limonu dilimleyip sarmanın üstüne dizin, üzerine bir tabak kapatın, tencerenin kapağını kapatın. Tıngırdayana kadar harlı ateşte, daha sonra sarma pişene kadar kısık ateşte pişirin. Yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun!