Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Mayasız Lavaş

Sahurda, kahvaltı sofralarında tercih edilecek en güzel hamur işlerinden birini hazırlıyoruz. Az malzemeli ve çok lezzetli bir tarif. Mayasız lavaş karşınızda.

Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1-2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Kase Un
Mayasız Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve güzelce yoğrulur. Un kontrollü eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Sıvı yağ ile toparlanır. Üzeri örtülür ve 15 dakika dinlendirilir.
  2. 8 parçaya ayrılır ve beze yapılır. Her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır. Pişerken topladığı için açabildiğiniz kadar genişletin.
  3. Isınmış teflon tavada orta ateşte 3-4 kez çevirerek pişirilir.
  4. Kurumaması için fazla kızartılmaz. Lavaşlar piştikten sonra temiz bir beze sarılır ve dinlendirilir. İsteğe bağlı tereyağ ile yağlanarak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Krem Katalan (Crema Catalana)

Krem Katalan (Crema Catalana)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Söz Şerbeti

Söz Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Islak Kurabiye

Islak Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumurtasız Bayatlamayan Kek

Yumurtasız Bayatlamayan Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce