Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Yılbaşı Turtası

Malum yılbaşı geliyor... Lezzetli bir yılbaşı yemeği ardından, geceyi bu güzel turta tarifi ile mutlaka taçlandırmalısınız! Tadı damakta kalan yılbaşı turtası tarifi karşınızda.

Yılbaşı Turtası Tarifi İçin Malzemeler
  • Turta için:
  • 1 Adet Yumurta
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Un
  • İç dolgusu için:
  • 300 Gram çilek
  • 4 çay Kaşığı Pudra şekeri
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • Üzeri için:
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 1 Avuç Beyaz çikolata
Yılbaşı Turtası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç bütün hamur malzemelerini kabın içerisine alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edip, karıştırmaya devam edin.
  2. Hamurun üçte ikisini yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli fırın tepsisine yayın. 180 derecede 15 dakika pişirin. Kalan hamuru buzdolabına koyun.
  3. Dolgusu için çilekleri tencereye alın. Pudra şekerini ilave ederek karıştırın. Suyunu saldığında mısın nişastasını ekleyebilirsiniz. Kıvam aldıktan sonra pişen hamurun üzerine dökün.
  4. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve çilekli dolgunun üzerine rende yada parçalayarak kaplayın.
  5. Tekrardan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkmasına yakın beyaz çikolataları parçalayıp aralarına serpiştirin.
  6. En son soğuyan turtaya pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN!
Tam Kıvamında Lazanya

Tam Kıvamında Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişne Sorbe

Vişne Sorbe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Matchalı Badem Sütü

Matchalı Badem Sütü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hatay Usulü Kısır

Hatay Usulü Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce