Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Yeşil Zeytin Böreği

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Peynirli, patatesli, kıymalı börekleri çok fazla görmüşsünüzdür. Bu tarz bir böreği ise daha önce görmediğinize eminiz. İçerisinde hem kıyma, hem ceviz, hem de böreğe ismini veren yeşil zeytin var. "Yeşil zeytin mi?" dediğinizi duyar gibiyiz. Bu böreğe o kadar yakışıyor ki, tadınca Gaziantep lezzetlerinin muhteşem olduğuna bir kez daha ikna olacaksınız.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Yeşil Zeytin Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 500 Gram Gaziantep Pazarı Un
  • 1/2 Paket Yaş Maya
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • İç Harcı İçin:
  • 1,5 Yemek Kaşığı Sade Yağ
  • 200 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1/2 Su Bardağı Nefisso Ceviz
  • 1 çay Kaşığı Nefisso Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Nefisso Pul Biber
  • 200 Gram Nefisso Yeşil Zeytini
  • 6 Dal Taze Soğan
  • 1 Demet Maydanoz
  • Üzeri İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Sade Yağ
Yeşil Zeytin Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcı için; kıymayı tencerede kavurup üzerine soğanları ekleyin, yumuşayana kadar pişirin.
  2. Üzerine ceviz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Kıymalı harç soğuduktan sonra, doğranmış yeşil zeytinleri ve tüm taze yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru için; unu bir kaseye alıp ortasına çukur açın. Maya, ılık su ve tuzu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye bölüp yuvarlak olacak şekilde açın, harcı içine doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
  7. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alıp 200 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak 10 dakika pişirin.
  8. Arada çıkarıp böreklerin üzerine sade yağ sürün ve üzeri hafif kızarana dek fırınlayın.
  9. Fırından çıkardıktan sonra dilerseniz tekrar sade yağ sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kuş Yuvası Tatlısı

Kuş Yuvası Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Arabiatta Soslu Makarna

Arabiatta Soslu Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şekersiz Hurma Topları

Şekersiz Hurma Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Slatka

Slatka

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce