Viyana Şinitzel

Şinitzel yemeği oldukça meşhurdur. Bu özel yemeğin hikayeleri ise neredeyse kendi ününün önüne geçer. İlk hikayesi Viyana Kuşatması sırasında Viyana’ya gelen Polonyalı ve Alman askerler tarafından Viyana’ya gelmiş olduğudur. İkincisi ise, hayatının büyük bir kısmını Milano’da geçirmiş olan Avusturyalı bir general tarafından Avusturya’ya getirildiğidir..

Bu söylentinin delili olarak Güney Amerika ülkelerinin Şinitzele, Milano’dan gelen lezzet anlamında "Milanesa" demeleri gösterilmiş hatta. Hikayesi nasıl olursa olsun tadını sevmeyene biz hiç rastlamadık.

Bu tarifimizde ise sizlere, en harika versiyonunun sırlarını veriyoruz. Muhakkak deneyin, düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

 

Viyana Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Tavuk Göğsü
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 şişe Soda (maden Suyu)
  • Panelemek İçin:
  • 2 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu
  • Kızartmak İçin:
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Viyana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk göğsünü kalınlığına göre 2 ya da 3 parçaya keserek, ince fileto haline getirin.Üzerine bir şişe soda ve bir çay bardağı sütü ilave edip en az 30 dakika dinlendirin.
  2. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Dinlenen tavukları önce una bulayın.
  3. Sonra yumurtaya batırın.
  4. Daha sonra da galeta ununa batırarak paneleyin. Kızgın yağda arada bir çevirerek altın rengini alana kadar kızartın.
  5. Tüm tavuklara aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun!
Pratik Çökertme Kebabı

Pratik Çökertme Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Topkapı Piliç Sarma

Topkapı Piliç Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki

Havuçlu Elmalı Cevizli Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça

Sıvı Yağlı Şipşak Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce