Yemeklik.com.tr 2 hafta önce
yemeklik #mevsiminde

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Sindirimi kolaylaştıran, ateş düşürücü içecek olarak kullanılan, kan dolaşımını düzenleyen, yağ yakımına yardımcı, yüz ve ev temizliğinde etkili bir sıvı olan sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. Dışarıdan aldığımız elma ve üzüm sirkesi hem lezzet hem de şifa olarak ev yapımı sirkelerle yarışamayacak kadar farklı. Oysa evde elma sirkesi yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Birkaç malzemeye ihtiyacınız var elma sirkesini hazır hale getirmek için, biraz da zamana. smile.png Beklediğinize değecek enfes bir sirke oluyor. Karşınızda el yapımı, organik, en lezzetlisinden bir tarif: Elma sirkesi tarifi!

Tarifinde yer alan püf noktalarına dikkat ederek mayalandırma yöntemiyle ev yapımı elma sirkesi hazırlamak ve elde ettiğiniz "sirke anası" ile yeniden sirke kurmak mümkün. Sonrasında gelsin sirke soslu çorbalar, salatalar... Şimdiden ellerinize sağlık!

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Kilogram Büyük Boy Kırmızı Elma (organik Elma)
  • 4,5 Litre Içme Suyu
  • 6 Yemek Kaşığı Bal
Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Elmalarınızı güzelce yıkayın. Yıkadığınız elmaların küçük küçük doğrayın. Çekirdekli kısımlarını çıkartın.
  2. Önceden temizlenmiş ve içi kuru büyük boy cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.
  3. Elma dilimlerinin üzerine içme suyunu ekleyin. Üst kısmında bir parça boşluk kalmasına dikkat edin. Her kavanoza 2 yemek kaşığı kadar kıvamlı bir bal katıp tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin.
  5. Güneş görmeyen ve karanlık bir ortamda yaklaşık 1,5 ay kadar bekletin. İlk zamanlarda gün aşırı, daha sonraki günlerde haftada bir kez tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elmalar dibe çökene kadar karıştırma işlemine bu aralıklarla devam edin.
  6. Zaman içinde kavanozun üst kısmına çıkan elma dilimlerinin çürümeye başladığını, çevrede sirke sineklerinin oluşmaya başladığını ve sirke koktuğunu göreceksiniz.
  7. Tüm bu belirtiler oluşup sirke fermente olmaya başladığında sirkeyi süzüp elma posalarını atın.
  8. Süzdüğünüz sirkeyi yeniden cam kavanoza alıp kalan bal ve tuzu ekledikten sonra karıştırın. Kapağı kapalı şekilde, serin bir yerde saklayın.
  9. Sirke kavanozu üzerinde sirke anası denilen beyaz şeffaf bir yuvarlak oluşmaya başlayıp keskin bir koku geldiği zaman sirkeniz kullanıma hazır demektir. Sirke anasını içerisinde metal değdirmeden çıkarıp sirkenizi süzdürüp kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun, şifası bol olsun!
Fit Tatlı Kurabiye

Fit Tatlı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Süzme Soslu Patates Salatası

Süzme Soslu Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çilekli Kurabiye

Çilekli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Patlıcanlı Ravioli

Patlıcanlı Ravioli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Çilekli Milföy Pasta

Çilekli Milföy Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce