Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #meze

Vişneli Pancar

Tam misafir sofralarına yakışacak bir soğuk başlangıç. Tatlı, ekşi, topraksı aromaların bir araya geldiği nefis bir lezzet arayışındayız bu tarif tam size göre.

Vişneli PancarTarifi İçin Malzemeler
  • Vişneli Pancar Tarifi İçin:
  • 2 Adet Pancar
  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 1 Su Bardağı Su
  • 5 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Keçi Peyniri
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Vişneli Pancar Üzeri İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kekik (arzuya Göre)
Vişneli PancarTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pancarları küp küp doğruyoruz. Pancar, vişne ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen pancarı oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz. Yoğurt, peynir ve tuzu karıştırıp bir kaşıkla servis tabağına yayın.
  3. Vişneli pancarı yoğurdun üzerine ekleyip, üzerine bal ve zeytinyağı gezdirin. Son olarak da kekik ve tuzu serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Limon Sorbe

Limon Sorbe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kilis Usulü Cennet Çamuru

Kilis Usulü Cennet Çamuru

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sebze Çanağında Fava

Sebze Çanağında Fava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Ananaslı Soğuk Çay

Ananaslı Soğuk Çay

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sebzeli Pratik Tavuk Sote

Sebzeli Pratik Tavuk Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce