Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Uykuluk

Uykuluk kuzunun iki farklı bölgesinden elde edilir. Bu bilgiyle uykuluğun ne olduğuna dair tüm hatalı bilgileri düzelterek başlayalım. Kıvamı et ve iç yağ arasında bir yumuşaklıktadır. Çok lezzetlidir. Çok fazla işleme gerek olmadan baharatlarla çeşitlendirmeniz yeterli olacaktır. Kekik ise olmazsa olmazıdır. Uykuluğun tüm lezzetini alabileceğiniz nefis bir yöntem ise bu tarifte. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Uykuluk Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Uykuluk
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kekik
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
Uykuluk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Uykuluğu küçük küçük doğrayın ve güzelce yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgece alın.
  2. Tavaya tereyağını alın ve eritin.
  3. Suyu süzülen uykuluğu kızgın tavaya alın. Sık sık karıştırarak güzelce kızarana kadar pişirin.
  4. Üzerine tuz ve baharatları serpin.
  5. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
0
211
Soğan Suyu Kürü

Soğan Suyu Kürü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Anne Köftesi

Kolay Anne Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köz Kırmızı Biber Kavurması

Köz Kırmızı Biber Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yaban Mersinli ve Limonlu Kek

Yaban Mersinli ve Limonlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna

Kekikli Tavuk ve Zerdeçallı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce