Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Tuzda, Kabuğunda Levrek

Bir gelenek olarak baklava hamurunda pişen ve restoran menülerinde yer alan levrek, Tuti Restaurant'ın tarifini Yemeklik.com.tr okuyucuları ile paylaştığı deniz tuzu ile hazırlanan hamuru içinde kendi yağı ve suyunda pişiyor. Tereyağında, ağır ağır pişen fondante patates ve köz biberli sosu eşliğinde masanızdaki yerini alıyor.

Tuzda, Kabuğunda Levrek Tarifi İçin Malzemeler
  • 180 Gram Levrek
  • Hamuru için:
  • 240 Gram Un
  • 100 Gram Deniz Tuzu
  • 2 Adet Yumurta Beyazı
  • 5 Dal Kekik
  • 7 Gram Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 3 Dal Biberiye
  • Fondante patates için:
  • 100 Gram Taze Patates
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 5 Gram Karabiber
  • 2 Gram Kekik
  • 2 Gram Biberiye
  • Köz Biberli Aioli sosu için:
  • 3 Adet Yumurta Sarısı
  • 70 Gram Zeytinyağı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 100 Gram Közlenmiş Biber Püresi
  • 1/2 Adet Limon Suyu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Tuzda, Kabuğunda Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Levrek balığının daha iyi pişmesini sağlayacak tuzlu hamurun yapımı için; taze kekik ve biberiyeyi incecik kıyın.
  2. Un ve deniz tuzunu bir karıştırma kabına alın. Yumurta beyazları, taze çekilmiş tane karabiber, kıyılmış kekik ve biberiye ilavesiyle özleşene kadar hamuru elde yoğurun. Streç film ile kapladıktan sonra buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
  3. Levrek balığını fileto şeklinde dilimleyip, kılçıklarını alın. Dikdörtgen şeklinde form vermeye özen gösterin.
  4. Dolapta dinlenen tuzlu hamuru, bir merdane yardımıyla 0,5 cm. kalınlığında açtıktan sonra fileto levrek dilimini hamurun üzerine yerleştirin. Kalan hamur parçasını balığın üzerine kapatıp, kenar kısımlarını sabitleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 15-20 dakika hamurun üzeri hafif bir renk alana kadar balığı pişirin.
  6. Garnitürü olarak ikram edeceğiniz fondante patatesi hazırlamak için; taze patateslerin kabuklarını soyduktan sonra silindir şeklinde kalın dilimler çıkartın.
  7. Tereyağı, taze kekik, taze biberiye, karabiber ve sarımsak ilavesi ile kısık ateşte 20- 25 dakika kadar pişirin.
  8. Közlenmiş biberli aioli sos için; sarımsağı ezin. Yumurta sarılarını azar azar eklediğiniz ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile hızlıca çırpın.
  9. Köz biber püresini ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Limon suyu, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra sosu karıştırmaya devam edin.
  10. Tuzlu hamurda pişen balığı servis tabağına alın. Üst kabuğunu kaldırdıktan sonra arzu ettiğiniz yeşillikleri ekleyin.
  11. Tereyağında pişen patates dilimleri ve hazırladığınız köz biberli sos ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kemal Paşalı Tahinli Sütlü Tatlı

Kemal Paşalı Tahinli Sütlü Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yıldızlı Şeker Kurabiyesi

Yıldızlı Şeker Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Çıtır Turta

Elmalı Çıtır Turta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İki Malzemeli Kolay Mus

İki Malzemeli Kolay Mus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilekli Kinoa Salatası

Çilekli Kinoa Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce