İstiridye Mantar Şinitzel
Eti aratmayan lezzetiyle bu mantar şinitzeli çok beğeneceksiniz. Hem ekonomik hem de yapımı oldukça pratik bu güzel ve farklı lezzeti mutlaka deneyin derim.
İstiridye Mantar Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- Mantarlar için:
- 400 Gram Istiridye Mantarı
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 3 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Kızartmak için:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
İstiridye Mantar Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları nemli bir bezle silin (yıkamayın, aksi takdirde çok su çeker).
- Mantarları saplarından ayıklayın.
- Ayrı ayrı kaplara yumurtayı, unu ve galeta ununu koyun. Yumurtaya karabiber ve tuz ekleyin ve çırpın.
- Mantarları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını da toplam 2-3 dakika kızartın.
- Fazla yağını atması için kızarttığınız mantarları kağıt havlu üzerine alın. Limon, yeşillik ve sos ile servis yapın. Afiyet olsun.