Tereyağlı Sade Kurabiye

2023-09-17 01:05:18 - Yemeklik.com.tr

Çayın yanına servis edilen ağızda dağılan kurabiyeler... Misler gibi kokusuyla ve damakta eriyen lezzetleriyle en klasik ve sevilen kurabiye tariflerinin başında gelirler. Çok az malzemeyle bu kıvamı tutturulur, yemelere de doyum olmaz. Kalorisini düşünmesek bir oturuşta 1 tepsiyi bitirmeyi düşünenler olur aramızda, biliyoruz. Şimdi gelin bu lezzet harikası tarifi evimizde yapalım, çay saatlerimize konuk edelim. Karşınızda: Tereyağlı sade kurabiye tarifimiz.

Tereyağı toz şekerle birlikte güzelce çırpılıyor. Kremamsı bir kıvam elde ediliyor. İçerisine yumurtalar tek tek ilave ediliyor ve çırpmaya devam ediliyor. Ardından içine un ilave ederek ele yapışmayan şahane bir hamur elde ediliyor. Sonrası mı? Onun için hadi buyurun tarifimizin yapılış aşamalarına. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tereyağlı Sade Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerTereyağlı Sade Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın üzerine toz şeker ilave ederek çırpmaya başlayın.
  2. Tereyağı ve şeker kremamsı bir kıvam alana kadar 7-8 dakika kadar çırpın. Ardından tek tek yumurtaları ilave edin. Yumurtaları harca yedirmek içinn güzelce çırpın.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek harcı toparlayın.
  4. Ele yapışmayan, bir hamur elde edin. Hamuru tezgahta orta kalınlıkta bir rulo halinde yuvarlayın ve streç filmle sarın.
  5. Buzlukta 20 dakika kadar dondurun. Ardından çıkarıp üzerinden streç filmi alın. Bıçak yardımıyla 2 cm kalınlığında kalın.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine kestiğiniz kurabiyeleri dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-12 dakika arası rengi çok hafif değişene kadar pişirin.
  7. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi