Limonlu Haşhaşlı Yumuşacık Kek
2023-09-21 10:27:27 - Yemeklik.com.tr
Limon ve haşhaşın nefis buluşmasıyla yumuşacık dokulu bir kek yemeye ne dersiniz? Cevabınız çoktan evetse o halde tarife geçelim.
Limonlu Haşhaşlı Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
Bu gönderiyi Instagram'da görTuğba Karahancı Yılmaz (@maviecollore2)'in paylaştığı bir gönderi
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 çay Bardağı Haşhaş
- 1 Adet Limon
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- Yumurta ve şekeri mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz. İçerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıp karışmasını sağlıyoruz, daha sonra rendelenmiş limon kabuğu, limon suyunu ve haşhaşı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- En son elenmiş un ve vanilyayı ekleyip karıştırıp önceden tereyağı veya margarinle yağladığımız kalıbımıza un serpiştirip fazlasını geri döküyoruz.
- Kek hamurunu kalıba ilave edip önceden ısıttığımız 180 derecede 40 dakika pişirip kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğini test ediyor, pişen keki fırından çıkarıp afiyetle tüketiyoruz.