Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Her ana yemeğin yanına yakışacak yardımcı yemekler vardır. Pirinç pilavı bunlar arasında başı çeker. Tane tane yapısı, tereyağlı leziz tadıyla vazgeçilmez bir yemektir. Bugün pirinç pilavını yorumluyoruz ve tel şehriye ile tadına tat katıyoruz.
Bu pilavı et yemeklerinizin, yöresel tariflerinizin, tavuk yemeklerinizin yanına tercih edebilir akşam yemeklerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.
Sevgiler, afiyetler olsun!
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Tel şehriye
- 2,5 Su Bardağı Kaynar Su
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 Damla Limon Suyu
- 1/2 çay Kaşığı Toz şeker
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirincinizi iyice yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat nişastasını atması için bekletin
- Şehriyeyi pilav tenceresine alarak tereyağı ve sıvı yağını ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Pirinci ekleyin, bir miktar daha kavurun.
- Bu aşamada limon suyu ve şekeri ekleyip üzerine suyunu ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çeken pilavın üzerine bir bez kapatın ve kapağını kapatarak demlenmesi için bekleyin.
- Tel şehriyeli pirinç pilavı hazır, afiyetler olsun.