Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #pilav

Çin Pilavı

Pilav yaptığınız gün ertesi güne pilavınız mı kaldı? İkinci gün aynı pilavı yemek istemiyorsanız işte size bir seçenek. Çok kısa bir süre içerisinde hazırlayabileceğiniz "Çin Pilavı". Tadı nefis oluyor.

Tarifin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Çin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Pilav
  • 1 Adet Havuç
  • 3/4 Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye
  • 3 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Yemek Kaşığı Susam Yağı
  • 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Toz Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Soğan Tozu
  • 1/2 çay Kaşığı Toz Zencefil
Çin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye zeytinyağı ve susam yağını alın. Biraz ısınınca minik küp doğradığınız havucu ekleyin ve 4-5 dakika soteleyin. Bezelyeyi ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin.
  2. Sebzeleri tencerenin bir tarafında toplayın ve boş kalan kısma çırptığınız yumurtaları dökün.
  3. Yumurtaları hızlıca karıştırın ve hafif sulu kalınca sebzelerle birlikte tekrar karıştırın.
  4. Pilavı, baharatları ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Sebzeli Pratik Tavuk Sote

Sebzeli Pratik Tavuk Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıymalı Krep Börek

Kıymalı Krep Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ren Geyiği Görünümlü Kek

Ren Geyiği Görünümlü Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğrulmayan Borcam Çöreği

Yoğrulmayan Borcam Çöreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yarma Pilavı

Yarma Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce