Yemeklik.com.tr 2 ay önce
yemeklik #ramazan

Tavuklu Halise

Anadolu'nun dört bir yanında farklı yörelerde farklı tariflerle hazırlanan keşkek, az malzemeyle yapılan ancak bir o kadar da emek isteyen tariflerden biridir. Özellikle Doğu Anadolu'ya doğru ilerledikçe ismi ve yapım tekniği biraz değişiklik gösterir. Şimdi size "tavuklu halise" adıyla da bilinen versiyonunu tanıtalım. Az malzeme kullanılarak uzun süre pişirilen, lezzeti zamanla artan bu tarifi sizinle paylaşalım.

Tavuklu Halise Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Tavuk Budu
  • 500 Gram Yarma Buğday
  • 8 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tavuklu Halise Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Halise için tavuk butlarını ve yarma buğdayı düdüklü tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ve tuz ilave edin.
  2. Kapağını kapatıp altını yüksek ateşe açın. Buhar çıkmaya başladığında düdüğü kapatın ve altını kısarak en az 1 saat pişirin.
  3. Piştikten sonra düdüğü kaldırıp kapağını açın ve tahta kaşık yardımıyla macun kıvamına gelene kadar kısık ateşte döverek karıştırın.
  4. Tavuklu halisenin üzerine isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Elmalı Pamuk Kek

Elmalı Pamuk Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli Tavuk Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Dolgulu Mini Bazlama

Dolgulu Mini Bazlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kaşarlı Makarna

Kaşarlı Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Peynirli Biberli Poğaça

Peynirli Biberli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce