Ege Usulü Tavuk Tiridi
Ege usulü tavuk tiridi tarifi, türkülerde adı geçen lezzetli tiritin farklı bir versiyonu olarak karşınızda. İncecik sarılarak fırınlanan yufkalar, bu tarifin ilk aşamasını oluşturuyor. Sonrasında ise kıtır kıtır yufkaları lezzetlendirmek için tavuk suyu ve tavuk devreye giriyor. Hem görsel hem de tat olarak enfes bir tarif ortaya çıkıyor. Yapması oldukça kolay olan bu tarif, az malzemeli olmasına rağmen lezzetiyle efsanevi bir tat sunuyor. Orijinal tarifine sadık kalınarak hazırlanan Ege usulü tavuk tiridi tarifine buyurun.
Ege Usulü Tavuk Tiridi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Tavuk Budu
- 1 Çay Bardağı Tavuk Suyu
- 3 Adet Yufka
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
Ege Usulü Tavuk Tiridi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk tiridi için öncelikle yufkaları ince rulo şeklinde sarmalayın. 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
- Fırın tepsisine sıralayın. Yufkaların üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
- Tavuk butlarını haşlayın. Pişen tavukları didikleyin. Servis tabağına yufkaları sıralayın.
- Yufkaların üzerine tavuk suyu, ardından sarımsaklı yoğurt ve en son olarak tavuk etlerini yerleştirin.
- İsterseniz eritilmiş tereyağı ve kırmızı toz biberi tavuk tiridinin üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!