Haşhaşlı Islak Kurabiye
Dışındaki haşhaşlar çıtır çıtır ağza gelirken yumuşacık, brownie tadındaki kıvamı damakları şenlendirecek. Haşhaşlı ıslak kurabiye tarifi ile ılık bir süt, daha keyifli hale gelecek.
Malzemelerinizi tezgaha hazırlayın, tarifimizi bir kenara açın ve hazırlıklara başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Yumurta
- 125 Gram Margarin
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 çay Bardağı şeker
- 2 çorba Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Un
- 1 çorba Kasesi Haşhaş
- 3 Bardak Su
- 1 Su Bardağı Toz şeker
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp, kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu dökelim. Biraz daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta, şeker ve yağı bir kapta çırpalım.
- Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp bolca haşhaşa bulayalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
- Soğuk şerbete, ilk sıcaklığı giden kurabiyeleri koyalım ve 1 dakika kadar bekletip şerbetten alalım. Afiyet olsun.