Sarı Burma Tatlısı

Sarı burma tatlısı, Türk mutfağının gözde tatlılarından biri ve özellikle şerbetli tatlı sevenler için harika bir seçenek. İnce katlar halinde hazırlanan hamurun arasına ceviz ya da fıstık ezmesi konularak yapılan bu tatlı, hafif şerbetle buluşunca da unutulmaz bir lezzet sunuyor.

Bu nefis tatlıyı yaparken dikkatlice ince hamurlar açılıyor ve aralarına özenle ceviz ve şeker karışımı ekleniyor. Şeker katların daha ayrık olmasını sağlıyor. Dileyenler eklemeyebilir tabii. Ardından oklavaya sarılıyor ve iki yanından büzüşerek rulo şekli veriliyor. Oklavadan alınıyor ve tepsiye diziliyor. Üzerine özel olarak hazırlanan şerbet dökülerek tatlı tamamlanıyor. Sarı burma tatlısını yapmak işte bu kadar kolay.

Siz de evinizde bu harika tatlıyı deneyerek sevdiklerinizi şaşırtabilir veya özel günlerinize tatlı bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, sizi mutfakta bekliyoruz. Sevgiler.

Sarı Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Sarı Burma Tatlısı Tarifi İçin:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tutam Tuz
  • 5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  • Sarı Burma Tatlısı İç Harcı İçin:
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi (ince çekilmiş)
  • 1/4 Çay Bardağı Şeker
  • 100 Ml. Eritilmiş Tereyağı
  • Sarı Burma Tatlısı Üzeri İçin:
  • 100 Gram Tereyağı
  • Sarı Burma Tatlısı Şerbeti İçin:
  • 4 Su Bardağı Şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 2-3 Damla Limon Suyu
Sarı Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için; su ve şekeri bir araya getirin. İçine limon suyunu da ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
  2. Derin bir kaseye yumurta ve yoğurdu ekleyin.
  3. Ardından sütü, sıvı yağı, suyu ve sirkeyi de ekleyin. Kuru malzemeleri de ekledikten sonra ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. 15-20 dakika hamuru dinlendirin.
  4. Hamuru istediğiniz incelik ve tepsi boyutunuza göre 3 ila 5 parçaya bölün ve merdane ile açmaya başlayın.
  5. Açtığınız yufkanın üzerine tereyağı sürün. Şeker ve kırılmış cevizden ekleyin.
  6. Yufkayı oklavaya sarın ve iki ucundan büzerek sıkıştırın.
  7. Fırın kabına tatlıları alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin.
  8. 170 dereceye ayarlı, önceden alt-üst ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince şerbetle buluşturun
El Açması Kabaklı Börek

El Açması Kabaklı Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kremalı Sarımsaklı Çorba

Kremalı Sarımsaklı Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi

Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Mantı Suyuna Çorba

Mantı Suyuna Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kahvaltılık Patates Mücveri

Kahvaltılık Patates Mücveri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce