Ispanaklı Fıstıklı Meze
Dünyanın en kolay ve güzel görünen mezelerinden birini sizlerle buluşturuyoruz. Ispanaklı ve fıstıklı olarak yorumladığımız bu mezeyi tüketmek için kızarmış ekmeklerinizi hazır tutun.
Şimdiden afiyet olsun!
Ispanaklı Fıstıklı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 2,5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Bağ ıspanak
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- 3 Yemek Kaşığı Nar Taneleri
Ispanaklı Fıstıklı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavada yıkanmış, doğranmış ıspanakları zeytinyağıyla beraber soteleyin, tuz ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında soğutun. Yoğurt ve sarımsağı güzelce karıştırın.
- Soğuduktan sonra blenderdan geçirip püre haline getirin. Ispanak ve toz Antep fıstığını yoğurtlu karışım ile birleştirin, servis tabağına alın.
- Toz fıstık ve nar taneleri serpiştirip servis edin.
- Afiyet olsun!