Tam Ölçülü Mantarlı Pilav
Klasik pilavlardan sıkılanlara gelsin bu tarif. Mantarlı havuçlu pirinç pilavı tam ölçülü ve çok lezzetli.
Tam Ölçülü Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Soğan
- 1-2 Adet Havuç
- 300 Gram Mantar
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 4 Su Bardağı Soğuk Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Tam Ölçülü Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci sıcak tuzlu suda on beş dakika bekletip yıkayın.
- Tencerenize sıvı yağ ekleyip doğranmış soğanları kavurun. Kavrulan soğanın üzerine soyulmuş ve dilimlenmiş havucu ekleyin.
- Biraz sotelenmiş havuçların üzerine doğranmış mantarları ilave edip biraz daha soteleyin.
- Üzerine yıkanmış pirinci ilave edip dört beş dakika kavurun.
- Tereyağı ilave edip karıştırın, suyunu ve tuzunu ekleyin.
- Kapağını kapatın. Mantarlı pilav kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin ve demlendikten sonra servis edin.