Soğan Mezesi
Tek malzemeyle parmak yedirtecek kadar lezzetli bir tarif soğan mezesi tarifi. Soğanın başrolde olduğu bu şahane mezede ona eşlik eden isimler de renk renk baharatlar ve yoğurt. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak kadar pratik bu nefis mezeye sofranızda yer açın!
Soğan MezesiTarifi İçin Malzemeler
- Soğan Mezesi Üstü İçin:
- 2 Adet Soğan
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Soğan Mezesi Tabanı İçin:
- 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
Soğan MezesiTarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar elma dilimi şeklinde doğranır ve tek tek ayrılır. Tavaya sıvıyağ alınır, soğanlar eklenir kısık ateşte pembeleşecek kadar kavrulur.
- Baharatlar, tuz ve nar ekşisi eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır.
- Tabanı için yoğurtlar, tuz ve sarımsak rendesi karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine soğanlar alınır.
- Servise hazırdır afiyet olsun!