Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kizartma

Patlıcan Balığı

Oldukça pratik, hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarınızda iz bırakacak nefis bir tarifimiz var: Patlıcan balığı! Adındaki balığa aldanıp deniz ürünlü bir tarif sanmayın. Aslında görünüş olarak kızartılmış balığa benziyor ama o aslında bir patlıcan!

Patlıcanları önce bir güzel haşlıyoruz, ardından mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, işte bu kadar! Üzerine nefis ekşi yoğurt ve pul biber dökünce de harika oluyor bizden söylemesi!

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, sofralarınıza keyif katması dileğiyle, afiyet olsun!

Patlıcan Balığı Tarifi İçin Malzemeler
  • Patlıcanları Haşlamak İçin:
  • 2 Litre Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Pişirmek İçin:
  • 4 Adet Patlıcan
  • 2 Su Bardağı Mısır Unu
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Üzeri İçin:
  • 1 Su Bardağı çırpılmış Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber (arzuya Göre)
Patlıcan Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynatın.
  2. Soyup, uzunlamasına dörde böldüğünüz patlıcanları kaynayan suyun içine atın.
  3. Yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika haşlayın.
  4. Patlıcanlar haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  5. Mısır ununa bulayın.
  6. Kızgın yağda mısır ununa buladığınız patlıcanları, altın rengini alana kadar kızartın.
  7. Üzerine çırpılmış yoğurt ve pul biber gezdirerek servis edin.
  8. Afiyetler olsun.
Sodalı Taze Fasulye Kızartması

Sodalı Taze Fasulye Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Erişte Çorbası

Erişte Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Gülen Yüz Poğaçalar

Gülen Yüz Poğaçalar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Armut Tatlısı

Rafine Şekersiz Armut Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lavaştan Pasta

Lavaştan Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce