Kabak Kızartması
Kabak kızartması, güzel yapıldığında tadına doyulmayan, meze olarak, ara sıcak olarak sevilerek tüketilen, pratik ve leziz bir .
Ufak püf noktalarını takip ettiğiniz takdirde hem yağ çekmemiş hem de lezzeti yerinde kabak kızartmaları pişirmek aslında çok kolay. Yanına da , ya da ile tam bir yaz menüsü olur. Afiyet olsun!
Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Orta Boy Kabak
- 1 çay Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 2 çay Kaşığı Tuz
- Kızartmak İçin:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Yoğurt Sos İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak (rendelenmiş Ve Ezilmiş)
- 1 Tutam Dereotu
Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymayın. Orta incelikte halka şekilde doğrayın.
- Dilimlediğiniz halka şeklindeki kabakları bir tabağa yerleştirin, üzerine bir tutam tuz serpin. Ara katlarına havlu peçete sererek fazla suyunu çekmesi için 15 dakika bekletin.
- Derin bir kaseye un ve tuz karışımını ekleyin. Ardından dilimlenmiş kabakları ekleyip güzelce bulayın.
- Yağı kızdırmak için kızartma tenceresine alın ve yüksek ateşte açın. Unlanmış kabak dilimlerini kızmış olan yağa atın ve altın rengi olana kadar kızartın.
- Fazla yağını almak için öncelikle bir havlu peçeteye alın. Ardından servis tabağına alarak arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt sos ekleyip dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!