Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Şiş Kebap

hazırsa yapıyoruz. Hayır, hiç mangal yakmanıza gerek kalmayacak. Tavada şipşak şekilde pişecekler. İçleri yumuşacık kalacak, kurumadan nefis bir lezzetleri olacak. Yanına domatesi, biberleri atın ve kendinizi kebapçıda hissedin.
Biz döküm tava kullandık tam tadında olsun diye ancak dilerseniz siz normal tavada kullanabilirsiniz. Fırında da çok kurutmadan pişirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık. Afiyet olsun!

Şiş Kebap Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Dana Kıyma
  • 100 Gram Kuzu Kıyma
  • 1 Adet Rendelenmiş Soğan
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Kahve Fincanı Galeta Unu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
Şiş Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün malzemeleri bir araya getirip yoğurun.
  2. Güzelce yoğurmaya özen gösterin. Tüm malzemeler iç içe iyice geçmeli.
  3. Ellerinizi ıslatarak harctan bir miktar alın ve şişe yerleştirin. Avcunuzu sıka sıka şekil verin.
  4. Döküm tavanızı en yüksek ısıda ısıtın. İyice ısınınca şişleri üzerine yerleştirin.
  5. Arkalı önlü pişirin. Yanlarında biber, soğan, domates de pişirebilirsiniz.
  6. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çırtma

Çırtma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftalili Hafif Kuplar

Şeftalili Hafif Kuplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Tava Ekmeği

Kolay Tava Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Taze Bamya

Zeytinyağlı Taze Bamya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce