Patatesli Kaşarlı Muska Börek
Az malzemeyle oldukça pratik ve çok lezzetli börekler hazırlıyoruz. Sosuyla çıtır çıtır oluyor. Patatesli kaşarlı muska böreği kahvaltıya, çay saatlerine yapabileceğiniz gibi beslenme çantaları için kurtarıcı olacak.
Patatesli Kaşarlı Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Günlük Yufka
- 2 Adet Haşlanmış Patates
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çimdik Karabiber
- 1 çimdik Kimyon
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tutam Susam
- 1 Tutam Haşhaş Tohumu
- Sosu için:
- 1 çay Bardağı Su
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
Patatesli Kaşarlı Muska Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için patates, kaşar peyniri rendesi, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Yufkayı tek kat açıp serin. Yağlı su karışımından her yerine fırça yardımıyla sürün. 8-10 parça şeritler halinde kesin. Ucuna harçtan yerleştirip görseldeki gibi üçgen formda sarın. Ucuna su sürüp kapatın.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam vs serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dakika) İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun.