Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kizartma

Patatesli İçli Köfte

Patatesli içli köfte tarifiyle, misler gibi geleneksel içli köfte tarifimizi biraz kolaylaştırıyoruz. İncecik bulgurlu dış harcın kıvamını tutturmak zor diyenler bu tarif sizin için!

Patates püresi hazırlıyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendiriyor ve yumurtayla hamuru bir güzel bağlıyoruz. Bu aşamada dilerseniz kaşar veya mozzarella peyniri ilave ederek dış harcı zenginleştirebilirsiniz. Bu güzelliğe yakışır, kıymalı, cevizli bir iç harç hazırlıyoruz ve bu iki minnoş lezzetli buluşturuyoruz. Mekik şeklini veriyor ve kızartıyoruz.

Daha ne olsun?

Afiyetler, bol keyifler öyleyse.

Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Patates
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • İç Harcı İçin:
  • 300 Gram Dana Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 5-6 Adet Ceviz Içi
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatl Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • Panelemek İçin:
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Galeta Unu
  • 3 Adet Yumurta
  • 3 Su Bardağı Kızartma Yağı
Patatesli İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla beraber haşlayın.
  2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve çatal yardımıyla ezin. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan harcınıza yumurtaları ilave edin ve ele yapışmayan bir kıvam için yoğurun. Eğer çok cıvık bir hamur olursa bu aşamada bir parça un ekleyerek kıvamı sertleştirin.
  4. Buzdolabında 15-20 dakika hamuru dinlendirin.
  5. İç harcı için; soğanları minik minik doğrayın.
  6. Tereyağını eritin ve soğanları kısık ateşte soteleyin.
  7. Kıymayı, cevizleri ve baharatları ilave ederek iç harcınızı hazırlayın.
  8. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve baş parmağınızla oyarak genişletin.
  9. İç harçtan bir parça koyun ve mekik şeklini vererek kapatın. Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  10. Kızartma yağını kızdırın. Bir kaba un, bir kaba yumurta bir kaba da galeta unu koyun.
  11. Dinlendirdiğiniz patatesli içli köfteleri önce una, sonra yumurta ve en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. İşte bu kadar afiyetler olsun!
Hindistan Cevizli Kartopu

Hindistan Cevizli Kartopu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Muzlu Pratik Kek

Muzlu Pratik Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Omlet

Yumurtasız Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Humus Mezesi

Humus Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohutlu Soğuk Çorba

Nohutlu Soğuk Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce