Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Dereotlu Baget Ekmeği

Diyetteyim gönül rahatlığıyla leziz bir ekmek yemek istiyorum diyenler için enfes bir tarifimiz var! Fırından çıktığı an kokusu ile sizi mest edecek, kıtır mı kıtır enfes bir ekmek! Aman dikkat bir dilim yemekle kalmayabilirsiniz. Dereotlu baget ekmeği tarifi için kolları sıvayın ve mutfağa doğru geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Dereotlu Baget Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Paket Kuru Maya
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 4-5 Dal Dereotu
Dereotlu Baget Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Dereotu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp yoğurun.
  2. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca ilk olarak 40 dk dinlendirin.
  3. Dinlendirdikten sonra dereotunu ekleyip tekrar yoğurun ve 1 saat daha dinlendirin.
  4. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölün ve elinizle uzun ince bir baget şekli verin.
  5. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine bir miktar un serpin ve bıçakla çizikler atın.
  6. Fırını 190 derecede ısıtın ve üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Sloppy Joe

Sloppy Joe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuru Domatesli Lahana Salatası

Kuru Domatesli Lahana Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Lazanya

Patlıcan Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sodalı Pişi

Sodalı Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytin Ezmeli Kurabiye

Zeytin Ezmeli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce