Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Sodalı Pişi

Bu öyle bir nefislik ki, ister yersiniz, ister öğün arasında karnınız kazınınca yersiniz, ister gece bir şeyler izlerken atıştırırsınız, isterseniz de yolluk diye yanınızda taşırsınız.

Az malzemeyle bir sürü pişiniz olabilir. Onları sevdiklerinizle paylaşabilir ya da hepsini kendinize saklayabilirsiniz. Yağ çekmeyen, tadına doyum olmayan, harika bir hamur kızartması.

Üstelik de o kadar hızlı hazırlanıyor ki, bu derece hızlı hazırlanabildiğine siz bile inanamayacaksınız. Haydi şimdiden afiyetler olsun.

Sodalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 1/2 şişe Soda
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • Kızartmak için:
  • 2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un hariç diğer malzemeleri derince bir yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ilave ederek, hafif ele yapışan bir hamur elde edene dek yoğurun. Kullandığınız un miktarı markaya göre farklılık gösterebilir.
  3. Hamuru merdane ile, un serpilmiş tezgahta, yarım santim inceliğinde açın ve bir çay bardağının ağız kısmıyla, yuvarlak yuvarlak kesin.
  4. Yağı bir tavaya alın, güzelce kızdırın ve hamurlarınızı arkalı önlü, güzelce kızarana dek pişirin.
  5. Ardından bir servis tabağına alın ve ılık olarak servis edin.
Karamelize Bisküvili Manolya Tatlısı

Karamelize Bisküvili Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurta Kapama

Yumurta Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilek Soslu Panna Cotta

Çilek Soslu Panna Cotta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Telbine Çorbası

Telbine Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuazlı Vegan Raw Pasta

Frambuazlı Vegan Raw Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce