Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Pancar Mutabbal

Hatay yöresine ait közlenmiş patlıcan ve nohut ile yapılan, yoğurt ile tahinin kıvam verdiği bir meze olan “mutabbal” Chef Mezze çatısı altındaki yerini pancarın vermiş olduğu aroma ve rengi ile almış. Bir yiyen bir daha yemek için yollara düşer olmuş.

Gazi Bey’in sosyal medya hesaplarında paylaştığı üzere pancarları soyduktan sonra çiğ olarak doğrayıp da mezeyi aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Damak tadı ve seçim sizin.

Pancar Mutabbal Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Büyük Boy Pancar
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Tahin
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 6 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Pancar Mutabbal Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kök bitki olduğu için kabukları üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkadığınız pancarları kaynar suda kısa sürede haşlayın.
  2. Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba çıkartın. Elinizle ovalayarak kabuklarını kısa bir sürede, fire vermeden kolayca çıkartın.
  3. Haşlanan pancarların dişe dokunur olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendenin kalın kısmı ile rendeleyin.
  4. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip, havanda tuz ile dövün. Tahini; limon suyu ve mezenin kıvamının yoğun olması için süzme yoğurt ile karıştırın.
  5. Havanda dövülmüş sarımsakları da katıp rendelenmiş pancarlar ile harmanlayın. Rengi ile insanı harekete geçiren pancar mutabbalı bekletmeden servis edin. Bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.
Fındık Kremalı Sandviç Kurabiye

Fındık Kremalı Sandviç Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Yayla Çorbası

Pratik Yayla Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ekşi Mayalı Baget Ekmek

Ekşi Mayalı Baget Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişne Soslu Supangle

Vişne Soslu Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Et Sulu Domates Çorbası

Et Sulu Domates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce