Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corek

Haşhaşlı Tatlı Çörek

Kocaman tepsi bir çörek, yanına da demli bir çay... Bu ikilini gününüzü nefis bir hale getirmeye yetecek güce sahip. Tatlısı, tuzlusu farketmez, en güzel hamur işlerinden biri! Ama en çok sevilenlerinin başında şöyle bol haşhaş ezmeli olanları geliyor. Lokum gibi yumuşacık hamuru, yerken hafif çıtırtısını hissettiğiniz haşhaşlar... Bu lezzet uyumu başka çok az tarifte vardır. Bu mutluluğu size yaşatacak o lezzetin tarifini veriyoruz. Karşınızda: Haşhaşlı tatlı çörek!

Haşhaşlı tatlı çöreğin bol sütlü yumuşacık bir hamuru var. Mayalı bu hamur, haşhaş ezmeli bir iç harçla buluşuyor. Rulo şekli verilip kesilerek tepsiye diziliyor. Fırında pişerken mis gibi kokular yayıyor. Bu kokuları evinizde de duymak için hadi o zaman mutfağa!

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 120 Gram Eritilmiş Tereyağı
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 1,5 Su Bardağı ılık Süt
  • 4,5 - 5 Su Bardağı Un
  • İç harcı için:
  • 6 Yemek Kaşığı Haşhaş Ezmesi
  • 3/4 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık sütü bir kaba alın. İçerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek güzelce çırpın. Birkaç dakika bekletin.
  2. Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurunuzu nemli bir bez ya da streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 30-35 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra hamurunuzu 6 eşit bezeye bölün. Hafif unlanmış tezhagın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın. Uzun ve ince rulolar elde edeceğiz.
  5. İç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Sürülebilir kıvama gelmesini sağlayın.
  6. Ardından açtığınız hamurun üzerine sürün ve hamurunuzu ince bir rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımıyla eşit parçalar olacak şekilde kesin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
  7. Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kestiğiniz parçaları dizin. Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Cevizli Labneli Köz Patlıcan Salatası

Cevizli Labneli Köz Patlıcan Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Balerin Pasta

Balerin Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bademli İrmik Tatlısı

Bademli İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Burgu Peynir Pane

Burgu Peynir Pane

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yelpaze Yumurta Kapama

Yelpaze Yumurta Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce