Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Dragon Suşi

Japonların tuzlanmış balık filetoları daha uzun süre saklamak için pirince sarmalarıyla başlayan bu büyülü yolculuk, farklı çeşitleri ve sunumlarıyla hem göze hem de mideye hitap ediyor.

The Globe Restaurant’ın modern çizgisinde servis edilen, Executive Chef Yannis Manikis'in belli malzemeleri hazır olarak düşünüp tarifini sadece Yemeklik.com.tr okurları ile paylaştığı “The Year of Dragon Sushi” evde denemeye değecek cinsten.

Dragon Suşi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Yaprak Nori (yenilebilir Deniz Yosunu)
  • 60 Gram Haşlanmış Suşi Pirinci
  • 1 Adet Olgun Avokado
  • 100 Gram Tempura Karides
  • 5 Ml. Teriyaki Sos
  • 3 Gram Chili Mayo Sos
  • 30 Gram Salatalık
  • 5 Gram Unagi
  • Servisi için:
  • 10 Gram Wasabi
  • 2,5 Gram Zencefil Turşusu
  • 30 Ml. Soya Sos
Dragon Suşi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Olgun durumda olan, yumuşamış avokadoyu ortadan ikiye kesin. Orta kısmında yer alan iri çekirdeği çıkartın. Kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra uzun ince parçalar halinde dilimleyin.
  2. Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın.
  3. Suşiyi rulo yapmak için kullanacağınız bambu matı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini streç film ile kaplayın. Ardından bir yaprak noriyi orta kısmına yerleştirin.
  4. Tezu sos denilen; kaynatılmış pirinç sirkesi, toz şeker ve tuz ile harmanladığınız haşlanmış suşi pirincini elinize alın.
  5. Kenar kısımlarında pay bırakacak şekilde yaprak norinin orta kısmına yayın. Chili Mayo sosu, tempura karides parçalarını, salatalık dilimlerini ve avokado dilimlerinin yarısını uzunlamasına yerleştirin.
  6. Bambu mat ile sıkıca sararak tüm malzemeyi dışarı çıkarmadan sushiye şekil verin.
  7. Rulo yaptığınız suşinin üzerine kalan avokado dilimlerini ve kömür ateşinde pişirilmiş yılan balığı filetosunu ekledikten sonra streç ile kaplanmış bambu mat ile ikinci kez rulo yapın.
  8. Bu malzemelerin de suşi rulosu üzerine sabitlenmesini sağlayın. Suşiyi keserek, porsiyonladıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
  9. Dilimlerin üzerine Teriyaki sos gezdirin. Wasabi, zencefil turşusu ve soya sos eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye

Ağızda Dağılan Kıyır Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şipşak Mantı

Şipşak Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pekin Ördeği

Pekin Ördeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Muzlu Yoğun Çikolatalı Kek

Muzlu Yoğun Çikolatalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üç Ketojenik Tatlı

Üç Ketojenik Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce