Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Gerdaniye

Kök sebzelerle birlikte haşlanan kuzu gerdan etinin, galeta unu ve baharatlarla yoğrulması sonucunda hazırlanan soğuk bir başlangıç tarifi olan "Gerdaniye", Deraliye Restaurant'ta yaşatılıyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde fotoğraflarını çekip, tatlarına baktığımız Osmanlı Mutfağı içeriklerini büyük bir özenle günümüze taşıyan ve modern sunumlarıyla konuklarıyla paylaşan Deraliye Restaurant tariflerini pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Gerdaniye Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuzu Gerdan Eti
  • 1 Adet Orta Boy Kereviz
  • 1 Adet Orta Boy Havuç
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
  • 5 Gram Toz Kereviz
  • 15 Gram Kuru Kekik
  • 10 Gram Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 150 Gram Galeta Unu
  • 5 Gram Tuz
  • Sosu için:
  • 100 Gram Kuru Erik
  • 100 Gram Su
  • 15 Gram Tereyağı
Gerdaniye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuğunu soyduğunuz orta boy kereviz, kuru soğan ve havucu iri parçalar halinde doğrayın. Kuzu gerdan etini bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.
  2. Doğranmış kök sebzeleri, tane karabiber ilavesiyle derin bir tencerede arzuya göre zeytinyağında soteledikten sonra kuzu gerdan etini tencereye alın. Sebzeleri ve eti üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesiyle 120 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  3. Pişirme süresi sonunda yumuşaklığını çatal yardımıyla kontrol ettiğiniz kuzu gerdan etini soğuması için bir kenara alın. Eti, kemiklerinden ayırıp, küçük parçalar halinde ditin.
  4. Sebzelerle birlikte haşlanan et suyundan bir su bardağı kadar bir kenara ayırın.
  5. Küçük parçalar halinde dittiğiniz kuzu gerdan etini; toz kereviz, kuru kekik, taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve azar azar eklediğiniz galeta unuyla karıştırın. Kenara ayırdığınız et suyunu azar azar ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  6. Kıvam alan gerdan etini alüminyum folyo üzerine alıp, baton şeklinde sıkı sıkıya sardıktan sonra soğuması ve kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  7. Gerdaniyenin sosu için; çekirdeklerini çıkardığınız kuru erikleri, su ilavesiyle haşlayın.
  8. Suyunu çeken haşlanmış kuru eriklere tereyağı katıp, kısa bir süre tavada soteleyin. Macun kıvamına gelen erik sosu blenderda püre haline getirin.
  9. Kıvam alan ve dolaptan çıkardığınız gerdaniyeyi, halka halka dilimledikten sonra sosuyla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle soğuk bir başlangıç olarak paylaşın.
Piliç Tava

Piliç Tava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Tiramisu Topları

Pratik Tiramisu Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Şeftali Reçeli

Şekersiz Şeftali Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yanık Cheesecake

Yanık Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Kayısı Suyu

Ev Yapımı Kayısı Suyu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce