Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Bonfile Izgara

Parle'de trüf yağında sotelenen patlıcan, domates, fesleğen ve mozzarella peyniri dolgulu patates topları eşliğinde servis edilen baharatlı ekmek kırıntılı ve pazılı bonfilenin tadına doyum olmuyor.

Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde lezzet tüyolarını ve tarifini aldığımız ekmek kırıntılarıyla kaplı bonfile ızgara dışında kalan ana yemekten tatlıya diğer Parle tariflerine de göz atabilirsiniz.

Bonfile Izgara Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Dana Bonfile (yağda Marine Edilmiş)
  • 1/4 Demet Pazı Yaprağı
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Hardal
  • 2 Yemek Kaşığı Ekmek Kırıntısı
  • 3 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Servisi için:
  • 3 Yemek Kaşığı Dömi Glace Sos
Bonfile Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Arzu ettiğiniz kuru ve tane baharatlarla birlikte sıvı yağda marine ettiğiniz dana bonfileyi, arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ızgarada pişirin.
  2. Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz pazı yapraklarını ayrı bir tavada tereyağında soteleyin.
  3. Orta boy etli kırmızı biberleri fırın ya da ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyun. Közlenmiş kırmızı biberleri, blenderda püre haline getirin.
  4. Tereyağında sotelediğiniz pazı yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine sıcak dömi glas sos gezdirin.
  5. Izgara bonfileyi pazı yapraklarının üzerine blok olarak yerleştirin. Üzerine hardal sürüp un haline getirilmiş baharatlı ekmek kırıntısı serpiştirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Yumurtalı Ekmek

Yumurtalı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Truff

Truff

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dolgulu Banana Bread

Dolgulu Banana Bread

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dana Pöç

Dana Pöç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bademli Çikolatalı Cupcake

Bademli Çikolatalı Cupcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce