Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #borek

Kadayıf Böreği

Kadayıfı tatlı halinde görmeye o kadar alıştık ki börek deyince kulağa bir farklı geliyor. Ama farklılıklar denenmeyi hak ediyor. Dışı çıtır çıtır, bir o kadar da kolay bir tarif.

Su böreğinin kardeşi olan kadayıf böreği tarifi, etrafa kokusunu savurup pişecek. Hele ki ani bir misafir geldiyse hızlıca yardımınıza koşacak. Menemen ile sunulunca ortaya çıkan lezzetine hayran kalacağınıza da eminiz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kadayıf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Tel Kadayıf
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Bardağı Tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 250 Gram Dil Peyniri
  • 100 Gram Beyaz Peynir
Kadayıf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir tepsi ya da kaseye kadayıfları aktarın. Kadayıfların üstlerine gelecek şekilde süt, sıvı yağ, tereyağı ve tuzu koyup tüm sıvıyı kadayıflar emene kadar harmanlayın.
  2. Kadayıfların yarısını hafifçe yağlanmış,yapışmaz ya da altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp kenarları yüksek kalacak şekilde avucunuzla bastırın. Kadayıfların üstüne dil peyniri ve beyaz peyniri ekleyip kalan kadayıflar üstlerini örtün.
  3. Tüm tepsinin üstü dümdüz olana kadar kadayıfı bastırın. Bu aşamadan sonra dilerseniz böreği buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında böreğin üstü ve kenarları tamamen kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkan böreği 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Yumurta Salatası

Yumurta Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kekikli Kaşarlı Domates

Kekikli Kaşarlı Domates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tarçınlı Şekerpare

Tarçınlı Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Haşhaşlı Katmerimsi Çörek

Haşhaşlı Katmerimsi Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Taze Soğan

Çıtır Taze Soğan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce