Nar Ekşili Soslu Tavuk
Tariflerin çoğu birbirine benziyorsa, doğru adrestesiniz. Bu kez tavuklarınızı nar ekşisiyle buluşturuyoruz. Yanında nefis patateslerle hem de... Nar ekşisinin o hafif mayhoş tadı, tavukla bütünleşiyor. Aradığınız o bambaşka akşam yemeğine dönüşüyor. Yanına da bir pilav pek yakışır.
Nar Ekşili Soslu TavukTarifi İçin Malzemeler
- 8 Adet Tavuk Kalça
- 1 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 3/4 çay Bardağı Zeytinyağı
- Sosu için:
- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Su Bardağı Nar Ekşisi
- 2,5 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Servis için:
- 2-3 Dal Maydanoz
Nar Ekşili Soslu TavukTarifi Nasıl Yapılır?
- Unu tuz ve karabiberle lezzetlenidirip karıştırın.
- Tavukları una bulayın fazlasını silkeleyip geniş bir tava yada tencerede sıcak zeytinyağında önlü arkalı 3-4 dakika kızartın.
- Tavuklar kızarırken ayrı bir kapta salça, nar ekşisi, tuz ve sıcak suyu karıştırın. Sosu kızaran tavukların üzerine döküp kapağını kapatıp ocağın altını kısın.
- Kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar 30 dakika pişirin.
Tavuklar yumuşayınca yemeğin üzerine maydanoz ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.