Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #glutensiz

Nar Ekşili Karamelize Soğan Mezesi

Hani o çok sevdiğiniz kebapçılarda olur ya masanın üzerinde? Tadına bakarsınız ve lezzeti ile mest olursunuz. Yedikçe yiyesiniz gelir. İşte tam da o mezeyi yapıyoruz. Yanına sitemizdeki harika kebaplardan, et yemeklerinden de koyarsanız tadından yenmez.

Tek başına kızarmış ekmek ya da bazlama ile bile harikalar yaratır bu tarif! Hem ekşi hem de tatlı, tam bir lezzet patlaması bu meze! Mutfağınıza buyurun ve güzel bir akşam yemeğinde sevdikleriniz ile tadını çıkarın!

Nar Ekşili Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Kuru Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 2 Yemek Kaşığı Su
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Kimyon
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • Üzeri İçin:
  • 1 Tutam Maydanoz
Nar Ekşili Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanların kabuklarını ayıklayıp bıçakla dörde bölün. Soğanların katmanlarını ayırın.
  2. Tavaya zeytinyağını dökün, soğanları ekleyip kavurun.
  3. Soğanlar yumuşamaya başladığında şekerini ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Soğanların rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyip tavanın kapağını kapatıp 1-2 dk pişmesini sağlayın. Soğanları bir kaba alıp, nar ekşisini ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  5. Süzme yoğurdun üzerine karamelize soğanı döküp servis yapın. Afiyet olsun!
Muzlu Mozaik Pasta

Muzlu Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Ekmek Kadayıfı

Kolay Ekmek Kadayıfı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Mini Kabak

Fırında Mini Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Ayva Tavası

Etli Ayva Tavası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuç Helvası

Havuç Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce